Horndal

Idag var det uppstigning tidigt - Jag och mamma ska nämligen styra kosan mot Valbo och Ikea och lite senare mot Horndal för att kika i en inredningsbutik som heter Min lilla mormor och jag. Det ska bli jätteroligt, lite tid med mamsen, komma iväg och se lite annat och när både jag och mamma är överförtjusta i heminredning kan det inte bli annat än bra. 
 

Toppen för topparna

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tillhör den kategorin som inte går till frisören särskilt ofta. Jag har nog inte varit där på cirka ett och ett halvt år och det tar tyvärr ut sin rätt på håret. Att jag sedan färgar det med dålig färg (från affären) och tvättar, blåser eller plattar håret i stort sett varje dag gör även sitt till. Jag har massor med kluvna hårtoppar och matt och slitet hår. 
 
Idag tog jag mitt förnuft till fånga och beställde klipp&färg-tid i september. Dagen efter vi kommer hem från Grekland. Mitt hår blir nämligen sjukt slitet av saltvatten och stark sol så en liten uppfräschning är ett måste. 
 
Tills dess kör jag dock slaviskt med mina favoritprodukter för håret. Båda luktar otroligt gott och är superbra för slitet hår. 

27 dagar kvar


Furuvik

Igår spenderade vi hela dagen på Furuvik. Vi var ett helt gäng på 10 personer som åkte, riktigt roligt. Fint väder i stort sett hela dagen och vi hann med att se allting. När vi avverkat djuren och tivolit och det var dags att gå till poolen kom dock störtregn och åska... Killarna badade medan vi andra stod under ett stort träd och frös, haha. 
 
Vi åkte vid 09.00 och kom hem cirka 17.30 så lite mör i kroppen var man allt. 

Min vän Fho och jag

Fho och jag har känt varandra sedan vi var väldigt små och pluttiga. Vi umgås fortfarande och då brukar vi promenera tillsammans. Våra promenader är dock lite utöver det vanliga, det är ofta som någonting mer händer än bara själva promenaden i sig. 
 
 
Jag kan ju börja med i vintras när vi hittade en såndär madrass man åker nerför backar med. Vi var inte sena med att haffa den och dra några vändor i backen vid Främbyskolan. Det slutade dock inte lika bra som det började. Fho åkte ner i ett hål med vatten och blötte ner hela benet och jag åkte av madrassen och skrapade därmed upp hela rumpan på isen. 
 
Eller den där gången då vi träffade en cool liten kille som kallade sej själv något ännu coolare. Detta var uppe på Galgberget och vi går förbi en hög med sand där en liten pojke leker. Han hejjar så glatt och frågar vad vi heter, vi svarar och frågar vad hans namn är? Pojken kollar på oss och säjer inlevelsefullt "Ni kan kalla mej Emil i gropen". 
 
För att inte tala om den gången då vi kände oss som hjältar. Vi var i lekparken i Källviken (ja, där kom det fram också, vi brukar ofta gå till lekparker så vi lever ut våra barnasinnen lite grann) då vi hör ett hjärtskärande skrik och sedan en massa gråt. Det var en liten pojke vid namn Isak som ramlat med cykeln och fastnat med benet under den. Vi hjälpte stackaren, fick han på bättre humör, tog cykeln och följde med honom hem till hans föräldrar. 
 
Jag kanske ska dra den historien om när vi stötte på en onanerande man också? Då var vi först vid en liten skogskant för att ta genvägen genom skogen och snabbare komma fram. Medans vi gick där på stigen fick jag syn på en svartklädd man som stod ett par meter ifrån oss med ryggen mot. Det såg precis ut som att han stod och lättade lite på trycket och då kände man ju sej lite illa till mods när man kommer där och "förstör"... Men så var inte fallet, nej. Både jag och Fho lokaliserade ett par handrörelser som normalt inte annars hör till när man gör sina behov och det måste vi ha sett samtidigt för vi båda kollar på varandra för att liksom kontrollera att den andre har sett det också. Där och då börjar vi skratta och drabbas lite smått av panik, allt gick i ett de där korta sekundrarna och vi börjar springa åt varsitt håll, gör en varsin "cirkel-springning" då vi inser att vi inte sprang åt samma håll, KROCKAR med varandra men lyckas tillslut springa därifrån.
 
Det var några exempel på saker som händer när vi är ute och går tillsammans, haha.
 

Mot Hälsinggården

Idag var jag uppe med tuppen igen. Jag ska nämligen åka iväg till min vän Sandra idag. Vi har en varsin arbetande man om dagarna vilket betyder att vi nog har i princip lika tråkigt hemmavid så varför inte spendera de ensamma timmarna tillsammans? Vi bor ju dock på varsin sida av stan så jag använde min smartare del av hjärnan och tar med mej muffins, som något slags lockbete tänkte jag. 
 
Anyway, om någon timme sätter jag mej på cykeln och trampar iväg mot Hälsinggården för lite fika och en efterlängtad pratstund.

A womans right to shoes

Eftersom jag är så himmelens snål och sällan spenderar pengar på saker till mej själv kändes det extra bra när jag hittade dessa skor för ynka 99 kronor. Det är ju som hittat. Snygga, bekväma och till ett bra pris, kan man begära mer? Skynda fynda tjejer, finns på Din sko!
 

Slutstation rättspsyk

 
Denna bok införskaffade jag mej igår. Tanken var att jag skulle läsa den på stranden i Grekland men jag har redan kikat lite i den och det kliar i läsnerven så vi får allt ta och se om jag kan hålla mej till dess. 
 
En sak jag tänkte på var att jag nog lär vara en av de få i min ålder som självmant går in på Akademibokhandeln och kan gå och kika i varje hylla så att tiden springer iväg en sisådär halvtimme - timme. Vart jag än kollade var det människor av den lite äldre generationen och jag kände mej något lillgammal där jag stod och övervägde vilken bok som skulle bli det senaste tillskottet i samlingen. Nu är det så att jag i princip BARA läser självbiografier, det är de enda böckerna som ger mej något och jag tycker det är otroligt intressant och spännande att uppslukas av någon annans liv. Denna bok var en självklarhet, dels för att jag velat läsa den ett bra tag men också för att Sofia Åkerman har en otrolig förmåga att fånga läsaren med hennes historier. Jag har läst hennes tidigare böcker Zebraflickan och För att överleva och letar ni efter böcker att sluka i sommar kan jag verkligen rekommendera hennes! 

Best basics

 
Jag klickade även hem dessa plagg här om veckan. Ett par leggings och en maxiklänning, perfekta basplagg och passar till allt! Nu bör jag nog dessvärre rensa ur garderoben igen, ut med det gamla och in med lite nytt.

Söt topp

Tyckte att denna topp var jättesöt så den blev hemklickad. Farligt dyr var den inte heller, 149 pickadoller! 

Mixed pictures 2


Grekland

Jag och älsklingen bokade en resa till Grekland igår. Åh, jag längtar redan som en tok! Låt tiden rusa iväg nu så vi får komma bort från Sverige och bara mysa med varandra i en hel vecka utan några som helst krav. 
 
Hit skall vi, till Lefkas:
 

Mixed pictures


UNDERBARA VÄNNER, SLÄKT OCH FAMILJ

... som kom och kollade och grattade när jag sprang ut <3
 

RSS 2.0