En lördag som jag gillar den

I morse var jag uppe redan vid åtta så det här har verkligen varit en sån där lördag som jag vill ha vaaarje lördag, förstår ni hur jag menar? Jag har gjort grejer idag som jag mer än gärna gör till en slags helgtradition och jag har faktiskt längtat efter en sån här dag. Vid tio-tiden befann jag och mamma oss uppe på Vettris, det var nämligen kattens dag idag med bland annat 50 procents rabatt på vaccinationer, och det kom väldigt lägligt för det var ju nu i dagarna som Frans skulle ha fått sin 12-veckors spruta.
 
När vi lämnat av Frans hemma igen så åkte vi till Borlänge en sväng. Vi avverkade IKEA, Kupolen och Rusta där jag fick med mig lite jul-pynt för att sedan avsluta med en fika.
 
 
Hemma har jag pyntat och klätt vår minimini-gran (ska visa den sen, den är supergullig), tvättat, lagat mat och för ett litet tag sedan sköljde jag ur färg från håret. Skönt med lite uppfräschning. Nu ska jag bara njuta i soffan hela kvällen för imorgon vankas det jobb för min del. Var ett tag sedan jag hoppade in och jobbade så det ska bli så himla kul att träffa mina söta tanter och farbröder igen :-) Och söndagsjobb betyder extra cash, inte mig emot! 

Argan Oil of Morroco

 
Jag var iväg och hämtade ut ett paket idag, innehållande schampo och balsam + en olja från Argan oil of morroco. Nu ska barret få sig en omgång! Jag är såå dålig på att sköta mitt hår och sliter ner det i princip varje dag med plattång och hårtvätt. Att jag sedan är snålast i stan och inte gärna sätter mig i frisörstolen gör det inte bättre. Nu har jag inte klippt mig på ett och ett halvt år och det syns verkligen. 
 
Håret är liksom ingenting som jag lägger så mycket energi på och jag är överlag dålig på att unna MIG saker såsom kläder, frisörbesök osv. Istället lägger jag mina pengar på lägenheten - köper möbler och inredning och en massa bra mat. Men nu tog jag tag i saken och klickade hem produkterna till ett bra pris, får bara hoppas de gör underverk för håret. Ett frisörbesök ska också bokas in efter årsskiftet och då har jag ju ändå alla förutsättningar för att fortsätta hålla håret i gott skick :-)

Promenad & dagarna som varit

 
Äntligen, äntligen tog latmasken Thuresson sig ut på en energigivande promenad. Jag är mäkta imponerad utav mig själv måste jag säga haha. Jag vill ut och gå och jag vet att jag borde göra det också för att må bra (man lär sig himla mycket om kropp å hälsa under utbildningen och jag fick otroligt dåligt samvete och en riktig eye-opener om att min livsstil kan och borde förbättras rejält) men varje gång ett tillfälle ges så kommer jag med bortförklaringar som "det är för kallt" eller "det är så tråkigt att gå själv". Nu fick jag ju i och för sig sällskap av mamma men ut kom jag ändå! :-)
 
Efter promenaden idag så var jag iväg och slängde skräp och alla kartonger vi samlat på oss, pantade och storhandlade. Igår hade jag ett berg av tvätt att ta tag i, städning och en massa plugg som blev gjort + betalade räkningar. Vuxenpoängen väller ju över! Nu har jag några mail att ta tag i och lite jobb med bloggen att fixa innan jag ska sätta igång med maten.

Sovrummet

 
Sådär! Med ny gardin (som jag förövrigt älskar, hur fin är den inte?), en söt sängkappa och en taklampa fick sig sovrummet ett rejält lyft. Jag är så rackarns nöjd. Sovrummet är numera min favoritplats här hemma.
 
Det har varit lite tyst här ett tag men jag behövde en paus. Tänka och ladda batterierna. Jag tycker livet är så fruktansvärt orättvist ibland och när det blir för mycket har jag en tendens att bara stänga av, vilket inte är det optimala. Nåja, livet går vidare som man brukar säga... 
 
I helgen spelade jag för lugna ligan, det har bara blivit en massa hemmapyssel, god mat och mys i soffan med gottis och film. När Christoffer hade åkt till Stockholm tidigare idag så passade jag på att ta ett långt bad med hårinpackning och alla sånadär tjej-grejer, orkade till och med att göra en storstädning av lägenheten. Jag borde plugga men motivationen är liksom nere på noll, energin likaså. Jag tror det blir en kväll som spenderas i soffan utan några som helst måsten, det är liksom okej, det kommer en dag imorgon också. 

Taklampa

Ellos Home Taklampa Marion
 
Det är alltså denna taklampa jag klickade hem för ett par dagar sedan och nu går och väntar på. Visst är den bara såå fin?! Jag har spanat in den här ett bra tag och den kommer göra sig perfekt i sovrummet :-) Kan nog inte längta mer än vad jag gör nu tills den kommer haha! Från Ellos. 

Kaffe är min bästa vän

 
Det har gått åt en hel del kaffe idag, vill jag påstå. Normalt trycker jag två koppar på morgonen och sen är det bra där, men bryggaren har gått varm mest hela dagen idag. Varför då då? Jo, till att börja med var jag tvungen att släpa mig upp ur sängen tidigt tidigt imorse, tror inte ens tuppen var vaken liksom. Jo, det var han nog men det var omänskligt tidigt för min del så tröttheten har varit ett faktum hela dagen. Att jag sedan läser en kurs som kanske inte är den mest intressanta gör det hela ännu jobbigare. En massa konstiga ord att memorera, uppbyggnader hit och dit, celler, nervsystem och hudsjukdomar, ja, jag tror ni fattar grejen. Det är så himla tråkigt och att då försöka få in det i skallen när man samtidigt är dödstrött går liksom inte. Man får läsa allting om och om igen, och lyckas minsta lilla grej faktiskt komma in i hjärnan så är den ute lika snabbt igen. Hugger in på sjuttioelfte koppen kaffe och dyker ner i läran om stroke, demens och epilepsi, sen är jag tametusan klar för dagen. Pust. 

Lördag

Igår kväll åkte vi iväg och bowlade i två timmar tillsammans med Camilla, Simon och Christian. Kul att faktiskt komma iväg och hitta på något, det sker så himla sällan! Mindre kul att jag kom sist men nån lär ju hamna där också ;-) 
 
I förmiddags var jag ute på en knapp timmes promenad med Millan och hundarna. Kom hem och gjorde i ordning en riktig mysfrukost och varför jag inte gör det oftare är ett mysterium, jag har ju egentligen tiden att göra det varje morgon, men icke! Blir dock mer speciellt och mysigt när det sker så sällan, så jag får snällt fortsätta med det.
 
Annars har jag plockat undan lite hemma, dammsugit och lagat mat. Klickade precis hem en taklampa till sovrummet så nu har jag något att se fram emot till veckan :-) 

Fredag

Sitter med kaffekoppen och försöker vakna till. Igår var jag hem till mormor och morfar i ett par timmar, fick mat och fika och spelade lite kort :-) Sen fick jag undan en del plugg så jag känner mig mer "på banan" nu. Christoffer kom hem inatt och vi ska åka iväg en liten sväng senare idag, sen blir det inte så mycket mer än så. Jag är sugen på att ratta ihop lite hemgjord pizza, köpa hem gottis och bara mysa men vi får se hur det blir :-) 

Frans

 
I lördags hämtade vi vår lilla misse och dessa dagar har gått förvånansvärt bra. Lite fräsande och morrande mellan katterna men annars så har det inte varit några problem :-) 
 
Nu är det dags för mig att dyka ner i läroboken, läser om medicinens historia och känner redan att jag är påväg att somna, mycket lovande det här! 

Inte en bra dag

Jag hade en himla produktiv förmiddag och tanken var att fortsätta produktiviteten (så kan man väl skriva??) när jag kom hem från stan. Men icke. Jag tar det från början. Klev upp vid 7.30, hinkade kaffe och tog en lång dusch för att vakna till. Gjorde mig i ordning och vid 10 slängde jag i ett par maskiner i tvättstugan. Och emellan mitt springande till tvättstugan tog jag en morgonpromenad med Mio, dammade överallt och städade toaletten skinande ren. Dammsög, torkade golven, åt en lång god frukost och ringde för att boka en ny tid hos läkaren. Det var dock full telefonkö för dagen fick jag höra, ja ja, det var ändå något som kunde vänta en dag eller två. 
 
Vid 1 hämtade mamma upp mig och vi tog en liten vända på stan. Jag skulle även in på apoteket och hämta ut ett recept, det kluriga var dock att där fanns det inget att hämta ut. Helt tomt. Inte alls vad jag föreställt mig och jag tror jag skrivit förut att jag kan bryta ihop när saker och ting inte går som jag planerat. Detta var då fallet idag. Jag fick panik. Särskilt när jag vid mitt senaste tillfälle hos läkaren sa minst två gånger att jag behövde förnya mitt recept och hon sa att det skulle fixas på direkten, vilket även gjort att jag inte behövt känna någon stress med att hämta ut det. Det finns ju där och väntar liksom. Men nej, det gjorde inte det. Och när jag sedan insåg att telefonkön för dagen var full (samma ställe) så var det som om jorden gick under. All energi och motivation försvann. Nu hoppas jag för allt i världen att jag får tag på dom imorgon och kan förnya receptet samt hinna ner på stan och hämta ut det, det råkar nämligen vara så att jag måste ha dom redan på torsdag, därav min panik och jag kommer bli så sjukt ledsen om jag är tvungen att vara utan, allt pga en läkares slarv. 

Plugg

Jag har i princip pluggat hela dagen. Nyss hade jag min muntliga examination i Hälsopedagogik som faktiskt gick riktigt bra så nu kan jag avsluta den :-) Mamma kommer alldeles strax och lämnar över Mio, han har varit hos henne under eftermiddagen för att jag ska kunna plugga ifred. Bad henne köpa med sig lite godis också som jag kan proppa i mig ikväll som belöning för att denna pluggvecka gav resultat. Men nu lär jag plocka undan lite här hemma, göra mat och påbörja nästa kurs som är Medicin innan jag kan slänga mig på soffan för resten av kvällen.

Lite tankar och känslor

Så gick det inte denna gång heller... Jag blir så jäkla ledsen. Nu fanns det ändå lite hopp men självklart ska det gå åt helvete ändå. Jag känner mig så sjukt misslyckad och värdelös och jag önskar så innerligt att det fanns någon jag kunde prata med, någon som förstår. På riktigt. Men man kan inte förstå hur jag känner och mår om man inte varit där själv. Då hjälper det, åtminstone lite, att skriva om det. Men jag är för feg för att våga skriva allt och då kommer jag väl ändå inte kunna ventilera som jag borde.
 
Nej, nu är det inte alls bra och Christoffer åkte iväg till Sthlm för jobb inatt så jag är ensam vilket gör det hela ännu värre. Tur jag har djuren i alla fall för annars vet jag inte vad jag skulle göra. Det är väl "bara" att ta nya tag, som jag gjort om och om och om igen i två års tid nu. Jag vet liksom inte hur länge jag orkar. Det tar så jäkla mycket på psyket. Att alltid misslyckas. Det är det enda jag tänker på, dag ut och dag in. Jag kanske verkar glad men varenda dag är såhär... bara det att jag trycker undan känslorna, tills den dagen då bägaren rinner över. Då kan jag tillåta mig själv att må dåligt och sådana dagar kommer flera gånger i månaden. Jag förstår inte varför det ska vara så jävla orättvist.
 
 

Kaffe hos Sandra

Bettys present
 
Oj, i morse stod klockan på 5.30. Min vana trogen så vaknar jag inte av alarm längre, det var ren tur att jag vaknade lite innan 7.00 av mig själv och då bokstavligt talat flög jag upp ur sängen! Klockan 8.00 skulle jag nämligen vara hos Sandra och hennes lilla bebis Betty och tro det eller ej men jag hann faktiskt ändå! :-)
 
Det blev fika och en massa prat och runt lunchtiden åkte jag hem igen. Har sedan dess hunnit med lite plugg, städning av hela lägenheten och handling. Imorgon har jag tvättstugan och sen är alla måsten gjorda, då ska jag bara ta det lugnt hela helgen tillsammans med mitt hjärta. 

Avlastningsbänk

 
Jag har glömt att visa hur avlastningsbänken blev som jag köpte för någon månad sedan. Himla nöjd. Enkel och fin. 

Tisdag

Jag vaknade redan vid 7.30 i morse. Normalt sover jag minst till 9.00 och har ändå svårt att kliva upp för det känns inte som om jag har något att gå upp för. Visst har jag grejer att göra men det tar inte lång tid och då kommer tanken jag har ju hela dagen på mig och så fortsätter jag sova. Men inte idag inte, har ätit en låång mysfrukost, tagit en prommis i regnvädret, svarat på en del mail, diskat undan ett berg från igår, duschat och gjort mig i ordning. Nu ska jag sätta mig och plugga en stund och om regnet upphör senare ska jag ta en lång promenad. Behöver både energi och frisk luft. 

Hemmapyssel

 
I morse vaknade jag någorlunda utvilad, det har inte hänt på ett väldigt bra tag så ni kan ju förstå känslan! 
Idag kommer jag pyssla väldigt mycket här hemma. Först ska det tvättas och städas, sängkappan ska sättas på och tavlor ska spikas upp. Älskar att fixa och dona :-) Ska försöka plugga lite också så jag hamnar i fas där och sen avsluta söndagen med en god middag och ett glas rött. 

RSS 2.0