Bytt bloggportal

Hoppas ni följer med till nya bloggen! :-) Ombyte förnöjer, som man brukar säga haha.
 
http://nouw.com/louisethuresson
 
 

Torsdag!

Vardagsbestyren fortsätter. Tvättmaskin nummer två är i rullning och jag sitter med en del mejl och måsten vid datorn nu. Idag är planen att plugga, plugga och plugga för att få undan så mycket som möjligt och få helgen fri :-)
 
Jag skrev nämligen en att göra-lista här om dagen, nu när våren är här är det ju dags för en rejäl storstädning och listan blev så hiskeligt lång att man kan jämföra den med Rapunzels hår i princip. Därför pusslar jag ihop tiden så gott jag kan nu, så att jag förhoppningsvis har fått några saker avbockade på den där listan när helgen är över.

Medveten

Alltså, sedan jag började plugga har jag blivit så sjukt medveten om allt. Det är ju bra kan man tycka men när det börjar gå till överdrift är det ju inte jättekul. Jag har läst väääldigt mycket om hälsa och ohälsa, hur det psykiska, fysiska, sociala, andliga, kulturella och existentiella måendet hör ihop. Att det är viktigt med kost och motion (det har man ju blivit matad med sedan barnsben men just huuur pass viktigt det faktiskt är och vad konsekvenserna av ett ohälsosamt leverne blir, nej det har då inte jag blivit matad med på samma sätt, förrän nu). Det är faktiskt lite småläskigt att läsa om och jag vet att jag bestämde mig där och då för att förändra mina vanor till det bättre. 
 
Sedan det här med alla virus och bakterier, hur lätt smitta sprids och hur viktigt det är att allt är rent och fint. Exakt hur mycket alkohol (eller ja, LITE, för det krävs inte alls mycket) man kan dricka och hur ofta innan det blir skadligt för kroppen chockade mig rejält. Ja, det är nästan så man får lite ångest när man läser om allt det här, samtidigt lär jag mig såå mycket och tycker att det är himla intressant. 
 

Mars

Jo, jag lever! På ett sätt känns det som om det har hänt hur mycket som helst under tiden jag inte varit sådär jätteaktiv här och på ett annat sätt så känns det som att jag fortfarande lever i min bubbla utav plugg och vardagsbestyr och att jag inte har gjort något annat. Vet faktiskt inte vilket av alternativen som stämmer.
 
Mars månad är i alla fall kommen och jag känner hur både mitt mående och mitt humör förändras till det bättre. Jag tror jag har skrivit förut att jag blir säsongsdeprimerad, det är också en av orsakerna till att jag inte orkat ta tag i något annat än det som faktiskt spelar roll, det som är viktigast. Men nu ska jag göra ett försök att vara mer aktiv här framöver, det ska väl ändå inte vara så himmelens svårt :-)

RSS 2.0