Before I die


Odd Molly

 
/Åh, jag gillar kläder från Odd Molly. Det skulle dock inte min plånbok göra så jag får snällt bara sitta och spana och önska om ett plagg eller två. Livet <3

Res-sugen

Ja, nog för att det knappt gått tre veckor sedan vi kom hem från Grekland så kliar det i resnerven och nu vill jag iväg igen! Inte nödvändigtvis till Grekland då, men jag tackar ju inte nej till en resa mot drömmen Santorini ändå!
 
Denna gång vill jag visa Storbritannien för mitt hjärta. När jag var runt 13-14 år så åkte familjen på en nästan 3 veckors lång semester där vi avverkade både Irland, Skottland och England i samma veva. Vi hyrde bil och hade lagt upp en resväg som vi följde och på vägen vi fick se otroligt vacker natur och besöka spännande platser. På kvällarna checkade vi in på olika Bed&Breakfast's och mötte helt fantastiskt trevliga människor. 
 
Skottland har en massa gamla slott och ruiner och vi åkte även så vi såg slottet och landskapet där Karl för sin kilt spelades in. Irland bjöd på vackra droppstensgrottor och underjordiska gångar samt ett otroligt vackert landskap.
 
Dessa ställen vill jag mer än gärna åka till en gång till men med min älskling denna gång. Kanske en liten weekend i London till vintern och så tar vi Skottland & Irland till sommaren?!
 
/Cliffs of Moher i Irland. För att skryta lite så har jag varit precis där!
 
/Urquhart Castle i Skottland. Ett av de gamla slott man kunde besöka. Där har jag också varit (vill ju inte bryta skryt-mönstret, menar jag)

Lefkas dag 7

Planen var att gå upp tidigt och tillbringa hela dagen vid havet men så blev det inte riktigt. Christoffer sov medans jag var uppe halv åtta och donade. Löste korsord, packade lite och tog det lugnt. Christoffer gick upp halv elva och då tog vi en varsin toast och öl på hotellet. Vidare till havet där vi solade och badade och drack lite öl på restaurangen Anna-Maria. Gick till ett supermarket i närheten, köpte Breezer och lite annat gott, solade lite mer och vid 15.00 var vi tillbaka vid hotellet. Där åt vi pizza för att sedan gå upp på rummet och göra oss klara inför sista kvällen. 
 
Det var inte svårt att bestämma vart vi skulle äta denna kväll - När vi gick förbi en restaurang stod ägaren utanför och hälsade på oss. När vi sa att vi kom från Sverige tjoade han "God jul!" och sedan ville han att Christoffer skulle ta en citron och kasta mot restaurangägaren som i sin tur hade ett glas som han skulle fånga citronen i! En gratis öl stod på spel. Christoffer fick ställa sej på andra sidan vägen och kasta men missade tyvärr alla gånger. Jag fick prova tre gånger och satte den till slut på tredje försöket! Då fick man applåder och jubel från alla gäster på restaurangen. Vi tog en Tzatziki att dela på till förrätt och en varsin Souvlaki till varmrätt. Restaurangägaren var ett riktigt litet energiknippe (bör tilläggas att han var lika kort som mej! haha), han visade en liten flicka hur han stod på händer på ett av matborden och fortsatte att kasta den där citronen och fånga den. En riktigt mysig restaurang!
 
Vi gick lite i affärer efter maten och sen tillbaka till hotellet där vi njöt av öl & drinkar. Pratade lite med en av hotellpersonalen som vi kallade för Birgit, en sån himla underbar och snäll kvinna! 
 

Mixed pictures 6


Shoes

“I’ve spent $40,000 on shoes and I have no place to live? I will literally be the old woman who lived in her shoes!” -Sex and the City

Lefkas dag 6

Dagen började med att vi försov oss till 11.30. Då gick vi direkt till hotellbaren, tog en varsin pizza och en öl. Snackade lite med Maths och Helén samt deras son Oscar som har downs syndrom. Jättegullig kille, han älskade att jobba och förstod inte riktigt det här med ledighet så han fick hjälpa hotellpersonalen med diverse arbete och som lön fick han glass & milkshake. Hotellägaren hade till och med gjort honom en egen skylt där det stod "Captain Stavros, Mr. Oscar" på. 
 
Vi låg vid poolen hela dagen, gick upp på hotellrummet och fixade oss och sedan ner till baren igen för att äta lite och dricka öl.
 

PÄLS

En annan höst-trend - PÄLS!

Ja, tack!

 

Lefkas dag 5

Var uppe vid 07.30 och åt frukost. Tog det lugnt på rummet en stund innan vi gick till havet, där var vi runt 10.00. Solade & badade, upplevde vattnet mycket kallare denna dagen. 
 
Lunchade på Mythos beach bar, en varsin hamburgare & en mythos för att sedan doppa oss lite snabbt i havet & gå tillbaka till hotellet. Var där vid 14-15, badade i poolen & drack öl innan vi gick till rummet. 
 
Christoffer somnade igen & jag passade på att göra mej i ordning. Vi gick till stan, provade på fiskspa, shoppade lite & gick sedan tillbaka till hotellet. Åt en varsin pizza & drack öl, efter ett tag kom den trevliga mannen Maths med hans fru Helén och gjorde oss sällskap. Det var en otroligt trevlig pratstund vi hade och vi fick höra makalösa historier som de berättade. Helén gav oss handmassage/zonterapi och Maths bjöd på drinkar. Där satt vi, jag, Christoffer, Maths, Helén, en finne, hotellägaren och en bekant till honom som jobbade på affären intill. Trots att baren stänger vid 24.00 så kunde vi gå och beställa mer alkohol senare än det. Christoffer fick gratis öl av hotellägaren och Helén gav honom, Stavros, handmassage. Vi satt uppe till 03.00 den natten och bara njöt av livet och sällskapet!!!
 

HÖST-TREND/BLACK&WHITE

En av fördelarna med att ha gått mode/styling på gymnasiet är att man vet precis hur man skall gå till väga när det kommer till trendspaning - att ha koll på kommande årstids modetrender. En av de trender jag snappat upp inför hösten är svart/vitt och här är några av mina favoriter!
 

Lefkas dag 4

Gick upp i vanlig tid, alltså 07.30 & åt frukost. Då båda var jättetrötta den dagen & jag var röd-bränd tog vi en lugn dag vid poolen, i skuggan. Behövligt. 3-4 mythos & en frappe slank ner under dagen + en varsin pizza. 
Var uppe på hotellrummet vid 18.00 & tog det lugnt. Christoffer somnade & jag passade på att plocka i ordning lite på rummet och skriva vykort. 
 
Christoffer vaknade efter ett tag & vi gick ner till hotellbaren där vi tog en varsin toast och en mythos. Somnade runt 23.30.
 

FALL-TRENDS

Every year, the women of New York leave the past behind and look forward to the future... this is known as Fashion Week - Carrie Bradshaw
 
/Ralph Lauren
 
 /Versace
 
 /Balenciaga
 
 /Marc Jacobs
 
/Chanel

Lefkas dag 3

Hade ställt klockan på 07.30, gick upp & åt frukost, sedan vidare mot samma strand som dagen innan. 
Där stannade vi till cirka 14.00 innan vi promenerade till hotellet där vi tog en varsin pizza (och det var starten på pizza-varje-dag-rutinen vi sedan började med...) & mythos. 
 
Fixade till oss & gick återigen till Mamma Mia för lite middag. De spelade grekisk live-musik där så det var riktigt mysigt att äta då. Shoppade & gickt till hotellet för en Mythos. Träffade på en riktigt trevlig man, Maths, från Uddevalla som vi pratade lite med innan vi gick och la oss. 
 

Mixed pictures 5


Lefkas dag 2

Vi gick upp vid 07.00, packade strandväskan & gjorde oss i ordning. Gick till frukostbuffén som vi hade en trappa ned, jättegott & många saker att välja på. Drack en varsin öl på rummet för att sedan bege oss mot havet! 
Vi promenerade i cirka 30 minuter tills vi kom fram till en jättefin strand. Solade & badade, supervarmt & skönt både i havet och på land. Tog en varsin Chicken Souvlaki på restaurangen Anna-Maria till lunch. Gott!!
 
Promenerade hem vid 15.00 och drack lite öl. Christoffer var brun, & jag var röd - standard. 
Gjorde oss i ordning & gick till restaurangen Mamma Mia, där Christoffer åt en Mix Grill & jag en jättegod pasta med parmaskinka och ruccola. Lite shopping på det sen var vi tillbaka vid hotellet runt 22.30, satte oss vid poolbaren och beställde in några drinkar. 
 

Beauty-wanties by VS


Lefkas dag 1

Resan började 01.30 då vi tog bilen ifrån Falun och fick skjuts utav Kenneth och Simon. Runt 05 - tiden var vi framme vid Arlanda där vi gick till incheckningen och lämnade ifrån oss vårat bagage. Kikade runt lite i Taxfreen och jag besökte Victoria's Secret för att lukta på alla body-lotions. 
Vi gick till ett fik/bar och beställde in varsin öl och smörgås och där satt vi tills det var dags för boarding. Vi hamnade på rad 15 och jag satt bredvid en söt liten tant med rosa tröja som drack både det ena och det andra under flygturen, haha. 
 
Väl framme i Grekland hoppade vi på transferbussen som greken Thannasis körde, det tog cirka en timme från flygplatsen på Preveza till vårt hotell. Vi checkade in på hotellet, som var riktigt fint, och gick mot vårt rum som vi i efterhand fick veta var en svit! Bytte om och gick till ett supermarket, drack en varsin breezer och gav oss ut på jakt efter ett par flipflop och avslutade den turen på hotellet med varsin Mythos. Badade även i havet någon gång under eftermiddagen och sen somnade vi båda runt 20.00.
 
 

Inspo

Ännu en mysig höst-outfit

RSS 2.0