KvällsmysDetta är ingen dag som går till världshistorien ;-) Den har varit alldeles för lugn för min smak, jag klarar inte av att bara sitta i soffan hela dagarna när jag är ledig och har man inget roligt planerat så går tiden otroligt sakta. Jag och mamma var iväg till tippen tidigare så jag fick lite skräp kastat. Vi hann även med en liten sväng på Gruvgatan 13, en inredningsbutik med sjukt fina grejer. Mamma var snäll och köpte ljuslyktorna på bilden och en löpare till mej.
Resterande tid av dagen har jag ägnat åt att springa fram och tillbaka till tvättstugan. Nu ligger jag i soffan och bara myser på, älskar kvällar med tända ljus och en kopp te.

I fas

 
Nu är vi inflyttade och jag har gjort mina intro-dagar på jobbet. Kan inte beskriva med ord hur bra det känns. Tidigare idag tog jag med Mio på en promenad hem till mamma och här sitter jag nu och har fixat med en del papper och bankärenden via datorn. Har man ingen egen dator får man låna mammas! Blev även bjuden på lunch så nu kan jag mätt och belåten promenera hem igen och boka tvättstugan. 

Nya rutiner

 
Godmorgon ♥ Jag ligger i sängen och dricker min tredje kopp kaffe. Jag gick upp rätt tidigt i morse så jag förhoppningsvis kan somna i relativt bra tid ikväll. Imorgon ska jag på mitt första introduktionspass på jobb och jag är så pirrig och nervös. Det är en massa tankar som snurrar runt i huvudet och jag är säker på att det kommer ta ett tag innan jag är inne i de här nya rutinerna. Denna veckan har jag saker att göra varje dag, inte något som jag är van vid. Vanligtvis, om jag har planer två dagar i rad brukar jag ta den tredje dagen som en slags "paus-dag" där jag bara tar det lugnt och tar igen mej för att energin ligger nere på noll. Nu blir det andra bullar framöver och jag är lite orolig över hur jag kommer reagera till en början. Det känns som att kommande vecka kommer ändra allting, till det bättre. Såhär ser den ut:
 
Måndag: Jobb 07.00 - 16.00
Tisdag: Jobb 07.00 - 16.00
Onsdag: Läkarbesök 08.00. Utbildning på eftermiddagen. Tvättstuga 19.00 - 22.00
Torsdag: Jobb 14.00 - 22.00
Fredag: Flytt och storhandling
Lördag: Packa upp flyttkartonger. Möjligtvis hämta några enstaka saker som vi glömt packa. 
Söndag: Komma i ordning i lägenheten

Jobb

 
Jag ligger helt utmattad under täcket och orkar inget annat. Vilken vecka det har varit! Och överlever jag nästa vecka lär det gå till historien ;-) Jag är ju en rutinmänniska och har väldigt svårt att rucka på saker och ting när jag väl fått in vanan att ha det på ett visst sätt. 
 
Intervjun i måndags gick bra, jag blev anställd (!!!) och har idag varit på jobb-möte där jag fick reda på lite mer praktiska saker. Vi bokade även in ett par introduktionspass till nästa vecka, superspännande och pirrigt!
Jag ser verkligen fram emot veckan som kommer, jobb och flytt - MEN den kommer bli väldigt intensiv och dagarna som jag planerat att flyttpacka på är ju uppbokade nu. Det betyder att all packning måste göras denna helg och jag måste även boka tvättstugan till nästa vecka så jag får sängkläder, duschdraperi och badlakan rena. Puh! Men detta ska gå bra, jag är ju superwoman ;-)

Bondelid

 
Tack älskling 

Anställningsintervju!

 
Det blir två intensiva men spännande veckor framöver. Flera möten och sedan avslutar vi på bästa sätt - med flytt till lägenheten, en vecka tidigare än planerat. Först ut är dock anställningsintervjun jag ska på idag, wish me luck 

Är Titanic bara en påhittad historia?

Det var inte länge sedan jag satt i skolbänken och hade uppgifter upp över öronen men det är speciellt två stycken uppgifter som jag minns var himla roliga. En av dom var att vi källkritiskt skulle granska en historisk händelse och med hjälp av tre källor jämföra dessa och komma fram till likheter och olikheter. En annan var att vi skulle fördjupa oss i en konspirationsteori (påhitt om att något bara är påhittat). 
 
Titanic har fascinerat mej så länge jag kan minnas (det var också Titanic jag valde att källkritiskt granska i skolan) men det finns ju en hel del olika konspirationsteorier om huruvida förlisningen av Titanic faktiskt har hänt. 
 
 
En av de mer intressanta konspirationsteorierna är just att Titanic är en påhittad historia, baserad på en novell om ett fartyg vars namn var Titan, skriven av Morgan Robertson år 1898. Novellen finns på riktigt och ni kan läsa den här. Det finns skrämmande liknelser mellan novellen och den faktiska händelsen och det är nog just därför denna konspirationsteori är svår att släppa. Förutom de liknande namnen på fartygen följer här en liten lista på liknelser (kopierad och översatt från wikipedia)
 
Båda beskrevs som ”osänkbara”:
  • Titanic var världens största lyxkryssare (882 fot lång, trängde undan 63 tusen ton) och beskrevs en gång som praktiskt taget ”osänkbar”.
  • Titan var världens största fartyg och det största som någonsin byggts av människor (800 fot lång, trängde undan 75 tusen ton) och ansågs vara ”osänkbart”

Båda hade för få livbåtar:

  • Titanic hade bara 16 livbåtar, plus 4 uppfällbara livbåtar, mindre än hälften av det antal som krävdes för att få ha 3000 passagerare ombord (maxgränsen).
  • Titan hade ”så få livbåtar som lagen tillät”, 24 livbåtar, mindre än hälften av det antal som krävdes för att få ha 3000 passagerare ombord (maxgränsen).

Båda krockade med ett isberg:

  • Med en hastighet av 22½ knop krockade Titanic med ett isberg på styrbord sida en natt i april (14 april) 1912 i Nordatlanten 400 engelska mil från Newfoundland.
  • Med en hastighet av 25 knop krockade Titan med ett isberg på styrbord sida en natt i april, i Nordatlanten 400 engelska mil från Newfoundland.

Båda sjönk med liknande resultat:

  • Den osänkbara Titanic sjönk och mer än hälften av hennes 2200 passagerare dog.
  • Den oförstörbara Titan sjönk och mer än hälften av hennes 2500 passagerare drunknade.
  • Titanic sjönk med fören först. Titan kapsejsade (välte) innan hon sjönk.
(Det här tros vara isberget som Titanic kolliderade med)
 
Vore det inte för vrakdelar, bilder, ögonvittnen m.m hade man kanske "köpt" konspirationsteorin om att Titanic är en påhittad historia, men hur novellförfattaren Morgan Robertson kunde skriva om något som 14 år senare tragiskt nog inträffar och med så många liknelser lär vi nog aldrig förstå oss på. Ett utlåtande om liknelserna av novellförfattaren själv hade varit intressant, men han dog tre år efter Titanic-tragedin. Vi kan enbart spekulera om detta och här finns ett bra exempel på det för er som vill läsa. 
 
(Bilder och källor, Wikipedia)

Broke but still shopping


Min vanliga tur

 
Igår bestämde sej min relativt nyinköpta galaxy s4 att ge upp. Min vanliga tur. Jag pratade med boyie i telefon och när jag skulle avsluta samtalet fungerade inte touchfunktionen. Jag har provat alla tänkbara sätt att fixa till den utan resultat. Jag har kontaktat både Tele2 och Samsungs kundservice där de säjer att jag ska skicka in den på service. Och bara det var ju ett helt projekt i sej. 
 
Aldrig någonsin har jag varit tvungen att skicka in något på lagning, förrän nu. Vid sämsta tänkbara tillfälle. Är det inte typiskt? Jag ska dock få låna en telefon under de närmsta två veckorna så jag inte blir helt onåbar. Tur det finns snälla människor 

Nionde januari

 
I morse kom jag äntligen upp i god tid och alldeles strax åker jag iväg till Horndal med mamsen. Hoppas att de fina stjärnlyktorna finns kvar och att jag hittar något mer som jag blir helt förälskad i :-) Det är bara tre veckor kvar tills vi flyttar nu, gud vad jag längtar!

Vardag

Och så går vi från lång jul-ledighet till vardag igen. Christoffer åkte till Stockholm för någon timme sedan så nu är det återigen ensamma veckor hemma som gäller för min del. 
 
Jag har en del att pyssla med denna vecka så förhoppningsvis går den snabbt ändå :-) Bland annat så tänker jag rensa ur min garderob, börja lite smått med flyttpackningen och åka till Horndal. 
 
Nu ska jag koka en kopp te, tända ljus och krypa ner under täcket. Ha en fin kväll 
 

Vinkaraff

 
Den här vinkaraffen fick jag för ett par dagar sedan utav min gudmor Anette. Jag tycker den är superhäftig! 

Hem

Man förstår inte hur mycket saker man behöver ha förrän det är dags att flytta. Puh, jag och Christoffer har de senaste dagarna flängt land och rike runt känns det som! I förrgår var vi till Orsa och köpte oss ett köksbord - den sista "stora möbeln" vi behöver, allt annat har vi. Igår åkte vi en sväng till IKEA och köpte kastruller, knivar och lite annat till köket. Det känns bra att ha nästan allt klart nu, det vi saknar får vi köpa lite allt eftersom vi märker att det behövs, tänker jag. 
 
Småprylar och inredning däremot, det kikar jag runt på hela tiden. Så himla kul! Tidigare idag klickade jag hem gardiner och fodral till prydnadskuddar - superfina är dom. Nu är det bara mattor, ljuslyktor, lampor och lite fler gardiner som ska införskaffas innan jag är nöjd ;-)

2014

Hade ni ett bra nyår?
Det hade vi, trots min förkylning. Vi startade med trerätters hemma - Räkcocktail till förrätt, Oxfilé Wellington till varmrätt och Citronpaj till efterrätt. Vid tio-snåret vandrade vi ett par hundra meter bort till Christoffers kusin, skålade in det nya året och gick sedan hem igen. Jag var så himmelens trött och näsan rann, haha ;-) Men jag måste ju tänka positivt, jag fick åtminstone min nyårspuss och vi kunde faktiskt fira både nyår och vår ett-årsdag som förlovade istället för att ligga i sängen en sådan dag. Det slår allt ändå! 
 

RSS 2.0