Vitrinskåp

 
Oj, vad det har skruvats och fixats i helgen men jag kan nog inte bli nöjdare än vad jag är nu. Nu har vi alla möbler i vitt, precis som jag vill ha det! :-) Det känns så mycket fräschare och hur fint är inte vårt nya vitrinskåp? Nä, jag är helnöjd! 

Fredag

Denna fredag betyder full rulle för mig och Christoffer. Han ligger fortfarande och sover och jag har just varit ner i tvättstugan och slängt i ett par maskiner.  Så fort tvätten är klar och räkningarna är betalda så åker vi och storhandlar och då menar jag veeerkligen storhandlar. Satan vilken lång lista jag knåpade ihop igår haha. Jag har ett paket att hämta ut sen, vi ska skruva ihop möbler och jag ska försöka städa lite. Ska också hinna med ett besök hos mamma, mysa lite med katterna och ge dom mat. Juste... ett besök till Borlänge ska vi också göra men det får nog vänta till en annan dag ;-) 

Lite nytt

 
Igår åkte jag iväg med en massa kartonger och slängde skräp. Får en slags euforisk känsla varje gång haha, det är så skönt att bli av med sånt som bara tar plats. 
 
Råkade även komma hem med nya kartonger - ett nytt vitrinskåp och avlastningsbord! Christoffer och jag skulle egentligen ha köpt det till helgen men jag fick ett litet ryck och köpte det själv igår :-) Nu slapp han bära upp det, och jag kan säga att det var väääldigt tungt! Jag vet inte hur länge jag och mamma höll på och bar eller hur mycket vi svor och pustade ;-) Avslutade det lilla träningspasset med asiatisk hämtmat, det var vi verkligen värda! 

Lägenhetsfix

Nä hörrni, igår var jag inte kaxig. Jag kände mig helt död efter detoxen, slut i både kropp och själ. Jag brukar identifiera mig med ett krockat kylskåp efter en akupunkturbehandling och den där detoxen gav ungefär samma effekt ;-) Jag orkade iallafall med lite plock och fix i lägenheten och sen gjorde jag klart allt skoljobb för den här veckan. Vi har uppgifter och prov som vi har en vecka på oss att plugga till och göra men de här två veckorna som jag pluggat nu så har jag försökt få undan allt plugg på vardagarna så att jag och Christoffer får helgen tillsammans utan en massa måsten. Jag tycker det är viktigt med tanke på att vi bara ses på helgerna. 
 
Nu till helgen ska vi fixa en massa med lägenheten. Gud vad jag längtar! Bort med det gamla och in med nytt, självklart ska allt gå i vitt för nu har jag även fått Christoffer att gilla det också :-) Skam den som ger sig, som man brukar säga! 

Fotbadsdetox

I morse stod klockan på sju så jag slapp stressa till min detox-tid. Det var andra gången som jag gjorde det nu och det är faktiskt riktigt mysigt att sitta där och bläddra i tidningar och bli lite ompysslad :-) 
Något som inte är liiika mysigt är vattnet man suttit i när hela proceduren är klar. Det funkar ju så att man sätter ner fötterna i klart vatten, de har i koksalt och en mackapär i mitten och allt eftersom gifterna dras ur kroppen så färgas vattnet mörkare. 
 
Jag kom hem för en timme sen ungefär och nu står lunch och plugg på schemat :-) 
 

Pluggpaus

Ja, inte kan man väl prestera som bäst heeela tiden utan att ta välbehövda pauser ibland? Igår åkte jag och mamma till Stångtjärn för en promenad på 75 minuter, idag slängde jag ihop en sockerkaka som jag nyss suttit och glufsat i mig. Man måste ju variera sig, menar jag ;-) Nehe, nu ska jag slurpa i mig resten av kaffet och sen är vilopausen slut.
 

Right now

 
Såhär ser det ut denna morgon. Kaffe och plugg. 

Svampplockning

 
Har ni röstat idag? Det gjorde jag i förmiddags och efter det åkte jag och mamma ut för att plocka svamp. Jag fick ihop en del som ska ges till mormor och morfar - det här med att svampen ska ätas är jag inte stormförtjust i haha, jag tycker bara det är roligt att plocka :-) Rackarns härligt var det iallafall! Frisk luft sista lediga dagen innan jag börjar studera, inte fy skam det inte. Nu ska kommande vecka planeras och jag ska gå igenom manualen för Hermods lärplattform, spännande! 

Tillbaka i skolbänken

 
Ja, nästan iallafall. Redan på måndag börjar jag plugga till undersköterska på distans och jag är supertaggad! Det ska bli såå himla roligt :-) 
Jag har det senaste halvåret funderat lite löst på att ta upp studierna igen. Jag behöver någonting att göra de dagar jag inte jobbar och vad är bättre än att skaffa sig en utbildning som ger hur många valmöjligheter som helst senare i livet! Kikade runt lite på nätet och läste på och i början av augusti skickade jag in ansökan för utbildningen. 
Tidigare denna vecka fick jag klartecken om att jag kommit in och vilken lycka det förde med sig! Jag vet att jag vill arbeta inom vården i framtiden och en undersköterskeutbildning är en bra grund som jag sedan kan "bygga på" allt eftersom :-) Har klickat hem de första böckerna jag behöver så nu är det bara att köra! 

Elfte september

Det här har varit en såndär dag som varit relativt lugn även fast man fått gjort en del måsten och nytta. Förmiddagen gick åt till att springa upp och nerför trappor i tre timmar, självklart menar jag tvättstugan - detta evighetsgöra. 
Så fort tvätten var klar svidade jag om illa kvickt och drog till affären där det både pantades och handlades. Himla skönt att ha allt gjort inför helgen tycker jag, det gör att jag lättare kan slappna av. 
Efter det satt jag mig ned med, hör och häpna, min pärm med räkningar för att sätta allt i bokstavsordning. Pensionärsvarning kan man tycka, särskilt när jag och sambon har en varsin pärm haha. Hur mycket vuxenpoäng är inte det då på en skala?! Idag fyllde även min mormor 84 år, så en fika där hann jag också med! :-)
 
Nu står soffhäng på schemat för resten av kvällen! Imorgon tänkte jag berätta om något som surrat i mitt huvud den senaste månaden och som äntligen är klart :-) Har även lite nytt som vi köpt till lägenheten att visa! 

Fredagkväll

Här har det varit tyst ett tag. Jag har haft en rätt jobbig period och inte känt någon lust eller ork för någonting men det börjar bli bättre nu, tack och lov.
 
För sisådär 1 och 1/2 vecka sedan åkte mamma utomlands så jag har under denna tid rattat två hem istället för ett. Sex katter och en vovve. Lite trixigt har det varit men allt går om man vill :-) Hon kommer hem igen på tisdag och då återgår allt till det vanliga igen. 
 
Kvällen till ära är jag ensam hemma, jag funderar på att ta ett bad, lyssna på min musik och bara njuta. Ja, så får det bli! Ha en fin kväll hörrni! 

RSS 2.0