Fredag

Det är något speciellt med fredagar alltså. Skönaste känslan liksom. Jag har precis fått i mig lunch, ska ta och svara på några viktiga mail och dra en svängom med dammsugaren innan jag och Christoffer ska iväg en snabbis. Jag måste ha en laddare till min mobil då min gamla bestämde sig för att kola vippen bara sådär. Då blir man ju glad, menar jag. Nej. Sen åker C till Stockholm för jobb på söndag och att jag skulle klara mig utan mobil i en veckas tid finns inte på kartan. Jag ska hämta mitt andra paket och vi ska hem till mamma en sväng också så nu lär jag sätta igång, annars kommer vi aldrig iväg. 

Nytt från Gårdsromantik

 
Idag hämtade jag som sagt ut ett av paketen jag väntat på den här veckan. Innehållet ser ni ovan, men jag ger er bara en liten sneakpeek på gardinen än så länge. Resten får ni se när allt är klart men jag kan säga att jag kunde nog inte vara mer nöjd, guuud så fint det kommer bli! Annars har vi gjort en hel del idag, det var först nu som jag kunde sätta mig ner och ta det lugnt en stund. Har ett berg av tvätt jag ska få undan, mat som ska lagas och jag ska fortsätta plocka och dona här hemma innan jag kan slänga mig på soffan för resten av kvällen :-)

Lill-lördag

Halva veckan har redan passerat, visst är det helt sjukt hur tiden går snabbt? Idag har jag faktiskt fått en heeel massa gjort och det betyder mindre att göra imorgon, känns sådär galet kalasbra.
 
Gardinen och lyktorna jag klickade hem förra veckan har förresten kommit nu, de ska hämtas ut imorgon och förhoppningsvis har även sängkappan kommit då så jag kan pyssla och dona lite hemma :-) Jag får aldrig nog, det är ju så himla roligt! Visar bilder så fort det är klart :-) Nu ska jag styra ihop lite käk, hamburgare - perfekt onsdags-mat! 
 

Tillökning i familjen

 
Har ni sett vilken liten sötnos? Han heter Frans och flyttar in hos oss om en vecka :-) Det är en av "mammas kattungar" så det känns extra roligt att man varit med ända från starten med den här lilla godingen. 
 
Annars då? Det blev en promenad på ungefär en timme idag. Millan ringde och hörde om jag ville hänga med på en prommis och jag var inte den som sa nej. Behövde veerkligen en paus från studierna så det var skönt att komma ut. Utöver det har jag gjort rätt för mig och betalat en hög med räkningar, inte kul men skönt när det är gjort och sen tog jag ett mysigt bad innan jag började med maten.
 
Imorgon tänkte jag lägga in en ny design på bloggen, den är väldigt lik den jag har nu men mer i min smak och det är ju alltid kul med en uppfräschning. Behöver åka iväg och panta, handla lite och slänga skräp också och det får jag hellre undan direkt än att det bara ska ligga, så dagen imorgon blir väl inte sådär super-rolig men det är sånt som måste göras. Nu ska jag kika vidare på Big brother och PH innan det är dags för sängen!

Tisdag

Å hej, å hå. Tröttmössa deluxe. Dagens planer är dock inte särskilt ansträngande, det blir mestadels plugg och håller sig vädret uppe ska jag försöka ta en liten promenad och få frisk luft. 
 
Ikväll tänkte jag ratta ihop Taco-gratäng på LCHF-vis. Har gjort det en gång förut och den uppskattades av både mig och C. Gott OCH nyttigt = bästa kombon! Nu ska jag dricka upp kaffet och sätta igång! Ha en fin dag :-)

Söndag

Älgköttet är i ugnen och ska snart avnjutas med ett glas rött eller två! Perfekt avslut på helgen :-)
 
Igår blev det sent, vi hade Christian och Camilla över på besök och vi gick nog inte och la oss förrän vid halv fem-tiden. På tok för sent i vår ålder ;-) Så det är väl kanske inte så konstigt att det varit riktigt lugnt idag, men det är ju det söndagar är till för. 
 
Nu ska jag springa ner i tvättstugan en snabbis och slänga i ett par maskiner innan det vankas mat, film och soffmys hela kvällen. 
 

Internetshopping

Vad passar inte bättre än att sätta sig ner med datorn i knät och klicka hem lite grejer till hemmet efter en riktig jäkla toppendag? Har hunnit med tid för mig själv, städning och fått undan veckans plugg samtidigt som jag har haft tiden att bara sitta och kika ikapp serier och dricka te. Himla bra!! Och som grädden på moset har jag nu klickat hem ljuslyktor, hissgardin till sovrummet och en sängkappa :-) Fattas bara taklampa till sovrummet så är det komplett. Heeelt underbart. 

Wine a little

 
En kudde jag absolut inte kunde motstå från att köpa ;-) Från Min lilla mormor och jag.

Onsdag

 
Vaknade upp till nybryggt kaffe och tända ljus, inte helt fel :-) Har ägnat mig åt hemma-pyssel under förmiddagen och snart är det dags att dra mig mot Hälsovalet för fotbadsdetox nummer tre. 

Äntligen!

Åhh, nu kan jag pusta ut! Denna vecka har jag inte sett fram emot av flera anledningar men nu är de två "värsta" dagarna snart över och på en gång känns det lättare. Jag har haft alldeles för mycket i huvudet den senaste veckan och att samtidigt ratta inte bara en, utan TVÅ kurser till skolan tog musten ur mig. 
 
Igår var jag uppe redan vid 06.30, väldigt imponerande när det kommer till mig. Ja, nu var det ju inte riktigt så att jag glad som en sol hoppade upp ur sängen och kände guuud vilken härlig dag det här kommer bli, nej jag hade ju faktiskt tid hos läkaren på förmiddagen. Och dessa läkarbesök är något jag kan gå och oroa mig över i flera veckors tid innan dagen D är här. Lyckligtvis mötte jag en vän till mig i väntrummet, vi hade inte setts på huuur länge som helst så det var liksom det bästa som kunde hända där och då kände jag. Samtidigt som vi får prata om aaallt mellan himmel och jord och ta igen förlorad tid så fick man tankarna på något annat och nervositeten avtog åtminstone liiiite. 
 
Efter läkarbesöket tog jag och Christoffer en kort vända på stan. Han är hemma den här veckan och det kunde nog inte komma lägligare tror jag. Vi har grejer att fixa i lägenheten och tid att ta igen med varandra, så det är toppen. Väl hemma var det dock näsan ner i kursboken för min del och så satt jag i stort sett hela dagen med undantag för matlagning och prommis med vovven.
 
Med datorn i knät och näsan i boken har jag suttit även idag, av den enkla anledningen att jag hade min muntliga slutexamination i första kursen, Etik och människans livsvillkor. Betyget sätts direkt efter avslutad examination och bara det satt ju en rejäl press på kontrollfreaket Louise. Att jag sedan har aaalldeles för höga krav på mig själv och inte kan acceptera när något går dåligt samt att jag aaallid vill veta i förväg hur något går till så man kan förbereda sig på rätt sätt gjorde nog sitt det också... Nervös till tusen satt jag över skype med min lärare och 15 minuter senare var examinationen klar. Hur det gick? Inte alls bra och jag mådde så fruktansvärt dåligt när det var klart så jag hade ett litet mental breakdown för mig själv haha. Nu är betyget satt i alla fall och jag blev faktiskt nöjd. Bättre än väntat och det ska man ju vara glad för!
 
Så, läkarbesök - check, muntlig examination - check, och dääär släppte två stora stenar. Nu kan det bara bli bättre :-)

Dubbelt upp

 
Pluggar dubbelt denna vecka kan man säga. Vi har startat en ny kurs där första delen ska vara klar på måndag och på tisdag samma vecka har jag muntlig examination i föregående kurs. Gud ge mig styrka eller nåt i den stilen, känner jag nu. Men det ska väl inte vara några problem, bortsett från att jag kanske blandar ihop kurserna men det är ju inte hela världen, eller? ;-) 

Skön söndag

Trots dryga 10 timmars sömn inatt så har jag ändå känt mig heelt slutkörd idag. Inget ovanligt, tyvärr. Jag har ändå fått undan städning, pluggat lite och tagit ett bad och alldeles nyss stoppade jag in en lasagne i ugnen. Resten av kvällen blir väldigt lugn, en stor kopp te och en film lutar det mot. Christoffer åkte iväg på jakt i fredags så det finns inte så mycket annat jag kan göra. Nu ska jag ut med vovven en snabbis i regnet innan det är dags för mat :-) 

Kitchen

 
Det var minst sagt jävulskt pillrigt att få upp väggorden, men nu är de uppe och jag är nöjd. Detta är något jag skjutit fram i några veckors tid, jag kände liksom på mig att det inte skulle bli det lättaste. Till att börja med kan jag ju säga att jag är en hopplös perfektionist, så jag skulle prompt göra det här helt själv. Christoffer fick absolut inte sätta upp väggorden, för hade perfektionisten i mig sett att det satt liiiite snett så hade det med all säkerhet varit sura miner från min sida ett tag framöver. Ja, det är på den nivån.... Därför brukar jag göra sådana här prylar själv, för blir det mot all förmodan snett och fel (det brukar det liksom inte, med tanke på att jag måste vara noggrann) så har jag bara mig själv att skylla och vem går runt och är grinig på sig själv egentligen? Nåja. Ungefär sjuttioelva svordomar hann jag spy ur mig innan jag var klar, vilket till största delen berodde på att jag gjorde fel ifrån början och fick det ännu kämpigare än vad man normalt får, men skam den som ger sig ;-)

New


Torsdag kväll

 
Efter ett långt skönt bad ska jag färga brynen och smörja in mej med brun utan sol. Lite sånt där som får en att känna sig himla fräsch och fin. Efter det väntar soffan och en kopp te. Inte fy skam! 

Oktober

Oktober är här och min årliga höstdepp börjar infinna sig. Jag vill inte göra något och jag orkar inte göra något. Helst av allt vill jag bosätta mig i sängen, dra täcket över huvudet och skita i precis allt.
Just oktober är en tuff månad, psykiskt sätt. Många tankar och känslor som tar över. Det är ingenting som jag orkar skriva om och vara öppen med, inte när jag är mitt inne i det. De närmaste vet och det får räcka så. 
Jag vet åtminstone hur jag ska göra för att det ska kännas bättre, tankarna och känslorna finns fortfarande där men jag kan koppla bort dom emellanåt och det är himla skönt. I helgen ska jag och kärleken ta en riktig mys-helg och bara vara med varandra, det behövs nu. 

RSS 2.0